Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WWE

 

Randy Orton

Születési név: Randy Orton. 
Teljes név: Randal Keith Orton
Születési hely Missouri, St.Louise
Születési idő: 1980. április 1.
Magasság: 193 cm
Testsúly: 111 kg
Edző: „Cawboy” Bob Orton
Speciális mozdulat Diving crossbody ,O–Zone (Overdrive), RKO, Head Punt,
Sikerei: OVW Hardcore Champion (2-szer)
World Heavyweight Championship (1 szer)
World Tag Team Championship (1 szer) – Edge-el
WWE Championship (6 szor)
WWE Intercontinental Championship (1 szer)
Royal Rumble (2009)


Egy igazi vérbeli pankrációs család leszármazottja volt Randy. Nagyapja, Bob Orton, apja "Cowboy" Bob Orton, és nagybátyja Barry Orton is a pankrációból keresték meg a kenyérre valót. Így ő sem maradhatott ki, Mid-Missouri Wrestling Association-Southern Illinois Conference Wrestling-ben kezdte el karrierjét, és itt egy hónap után a WWE-be tartott. Szülei próbálták a kis Ortont a verekedéstől távol tartani. Figyelmeztették, ha a bizniszbe belép elfog távozni a családja mellől és jó ideig nem látja őket. 
Randy miután elvégezte a gimnáziumot beállt tengerészgyalogosnak. Ő ott nem engedelmeskedett a parancsnoknak ezért gyűjtötte a megrovásokat, majd 38 nap letöltendő börtönbüntetést kapott.

A WWE karrierje:

Orton első WWE meccse 2002. április 25-én Hardcore Holly ellen volt amit nagy meglepetésre meg is nyert. Nem sokkal ezután Randy a rajongók kedvencévé vállt és rivalizált Holly-val. Majd Randy a Rawra átkerült. Stevie Richards ellen debütált aki ellen komoly vállsérülést szenvedett és sokat kellett kihagynia. Miután visszatért belépett az Evolution-be.
Ezután Orton sokat segített Triple H-nek Kavin Nash, Kane és Bill Goldberg nyomását. Részt vett egy Elimination Chamber meccsen a SummerSlam-en ami World Heavyweight Champion címért ment, de Orton leginkább Triple H-nek segített azzal, hogy kiejtette Goldberget.
Ezután megkapta a "The Legend Killer" becenevet. Szövetkezett Edge-el és megalakították a Rated-RKO formációt, mellyel Tag Team Bajnokok lettek. Első számú közellenségük a D-Generation X volt. Miután elváltak utjaik Edge-el, Orton ismét legendairtásba kezdett Ric Flair, Dusty Rhodes és Sgt. Slaughter legyőzésével. Később megalkotta Cody Rhodessal és Ted Dibiase jr.-ral megalkották a Legacy nevezető csapatot.
Egy héttel a Royal Rumble előtt összetűzésbe keveredik a McMahon családdal, és közel kerül a kirúgáshoz. Ennek ellenére megnyeri a 2009-es Rumble-t, hála a Legacy együttműködésének. A 25. WrestleMania-n megküzdhetett Triple H-el a WWE övért, de alulmaradt. Orton utána viszont elvált a Legacytól, így maradt a szóló karriernél.
2011-ben a Draft-on árkerült a SmackDown-ra és itt a legelső ,meccsén Christian-nal alkotott csapatot.
Május 1-jén az Extreme Rules-on legyőzte egy Last Man Standing meccsen a Nexus vezetőjét, CM Punk-ot.

Majd a Draft miatt átkerült a SmackDown-ra, ahol legyőzte a kanadai Christian-t és elvette tőle a Nehézsúlyú Bajnoki címet.
 
 
 

Wade Barrett

Születési név: Stuart "Stu" Alexander Bennett
Születési idő: 1980. augusztus 10.
Születési hely: Preston, Anglia
Magasság: 196 cm
Testsúly: 120 kg
Bedejező mozdulatai: The Wasteland, Spinebuster,


Egy angol profi pankrátor, jelenleg szerződése van a WWE-vel és ott a Raw-ot erősíti. Ő nyerte az NXT első szezonját, és vezére lett a stabilan működő Nexus-nak. Neki a két pankrációban használt neve, a mostanin kívül, hogy Stu Sanders és Lawrence Knight.

A kezdetek

Wade 21 éves korában döntött úgy, hogy profi pankrátor lesz, ezt később sikerült is megvalósítania,az ő kiképzői Jon és Richie Al Snow voltak. 2004 júniusában debütált az NWA Hammerlock Wrestling-nél, mikor részt vett egy 30 fős Battle Royal meccsen. 

A WWE

2007-ben részt vett a WWE tehetségkutatóján, és még ebben az évben aláírta a szerződést velük, de előtte még az Ohio Valley Wrestling- hez (OVW) került, hogy fejlődjön. Itt Stu Sanders néven lépett ringbe és az első mérkőzésén kikapott Ace Steel-lel szemben egy sötét meccsen. Később létrehozott egy tag team csapatot melybe ő és Paul Burchill tartoztak. 2008. január másodikán legyőzték Colt Cabana és Charles Evans csapatát és ők lettek a Déli OVW Tag Team Bajnokok. 
Miután véget ért a fejlődési időszaka az OVW-nél átkerült a Florida Championship Wrestling- hez (FCW), ahol Drew McIntyre-el egy csapattá kovácsolódtak. Drew és Wade legyőzték a Puerto Ricó-i rémálmok-at ( Eddie Colón és Eric Pérez) és ők lettek FCW floridai Tag Team Bajnokok. 

NXT és Nexus

2010 február 16-án debütált az NXT első szezonjában Wade Barrett néven, Chris Jericho lett a mentora. Június 1- én megnyerte az NXT első szezonját, ezzel kapott egy WWE szerződést. 
Júnis 7-én az NXT újoncokkal megtámadta John Cenát és a többi bajnokot. 
Október 3-án a Hell In a Cell gálán legyőzt John Cenát és fogadás értelmében Cena a Nexus-hoz tartozott. Barrett folyamatosan az inasának használta a Szupersztárt, addig ameddig Barrett nem mérkőzött meg Randy Ortonnal a Survivor Series-en és Cena volt a bíró, az volt a feltét, ha Wade nyer akkor szabad, nem lesz többé Nexus tag, de ha Randy nyer akkor John ki lesz rugva a WWE-ből. A meccs előtt a Monday Night Raw-on megkérte Orton Cenát, hogy szabályosan vezesse a meccset, majd John a jó útra tért és végül Randy nyert, de John folyamatosan megjelenik pankrátorként a ringben. 
Barrett beszervezte a Nexusba a második NXT szezonból Husky Harris-t és Michael Mcgillicutty-t.
Majd Wade Barrett-et magára hagyta a Nexus és a következő pusztító vezére a csapatnak, CM Punk lett. Wade átkerült a Smackdown-ra és létrehozta a Corre nevű csapatot.
 
 
 

Undertaker

Születési név: Mark William Calaway
Ringbeli név: Undertaker
Születési idő: 1965. március 24.
Születési hely: Houston, Texas 
Magasság: 210 cm 
Testsúly: 136 kg
Befejező mozdulatai: Chokeslam, Tombstone Piledriver, Hell's Gate, The Last Ride


Mark William Calaway (1965. március 24. – ) amerikai pankrátor, aki a ringben használt The Undertaker nevén vált ismertebbé. Jelenleg a WWE igazolt birkózója, aki SmackDown márkanévvel futó sorozatban versenyez.

Calaway birkózói pályafutását 1984-ben a World Class Championship Wrestling sorozatban kezdte el. A World Championship Wrestlinghez (WCW) "Mean" Mark Callous néven 1989-ben csatlakozott. Mikor 1990-ben a WCW nem hosszabbította meg Calaway szerződését, ugyanazon év novemberében a World Wrestling Federationhöz (mely 2003-től WWE név alatt működik) The Undertaker becenévvel csatlakozott. Mivel azóta is ennél a cégnél sportol, Calaway jelenleg a WWE egyik vezető pankrátora. Undertaker Shawn Michaels mellett a másik olyan személy aki szerepelt a Monday Night Raw legelső műsorában, s még mindig a cégnél van.

Undertakernek két, eltérő beceneve is van: Deadman (halott ember) és az American Bad Ass (Amerikai rossz fiú). A hozzá kapcsolódó emlékezetes mérkőzések közé tartozik a Casket mérkőzés, a Burried Alive meccs, a hírhedt Hell in a Cell és a Last Ride mérkőzés. Az ő féltestvére Kane, akivel egy csapatot alkottak, melynek Brothers of Destruction lett a neve. The Undertaker veretlen a WrestleMania sorozatban, összesen 18 győzelmet aratott megszakítás nélkül. A WWE hétszeres világbajnoka. Ezek közül négyet WWE Championshipben, hármat pedig a World Heavyweight Championship sorozatában szerzett meg. Szintén ő volt a 2007-ben megrendezett Royal Rumble győztese.

Korai élete

Calaway "Texas Red" néven 1984-ben mutatkozott be a World Class Championship Wrestling (WCCW) sorozatában. Első mérkőzését Bruiser Brody ellen játszotta, amit elvesztett. 1988-ban, miután négy évig dolgozott ugyanabban a sorozatban, elment, és csatlakozott ahhoz a CWA-hez, mely miután Jarry Jarrett egyesítette a WCCW-vel, USWA lett. Itt számos becenevet felvett.

1989. április 1-jére előjegyezték első pankrációs címmérkőzését, ahol Jerry "The King" Lawler, "The Master of Pain" (A fájdalom mestere) legyőzésével megnyerhette a USWA Unified World Heavyweight Championship címet. Míg "The Punisher" név alatt dolgozott, Calaway 1989. október 5-én Eric Embry legyőzésével megnyerte a WCWA Texas Heavyweight Championship címet.

Calaway ezt követően Paul E. Dangerously irányításával készült, s mind Brian Pillmant, mind Johnny Ace-t legyőzte. Ezalatt Lex Lugerrel birkózott az NWA United States Championship címért a The Great American Bashben, de ezt a mérkőzést elvesztette, miután Luger két vállra fektette őt. Az 1990. szeptember 1-jén lejátszott utolsó, String ellen vívott vesztes élő mérkőzése a WCW nem hosszabbította meg vele szerződését. Calaway így rövid ideig Punisher Dice Morgan néven a New Japan Pro Wrestlingsnél birkózott, majd 1990. októberben szerződést kötött a WWF-fel. A WCW-nél befutott karrierje után rövid időre visszatért az USWA csapatához, hogy megmérkőzzön az USWA Unified World Heavyweight Champion címért; Itt az első körben Bill Dundeet legyőzte, de a negyeddöntőben Jerry Lawler ellen kikapott.

Sikerei

WCW Tag Team Championship (1-szer)-Kane-val

World Heavyweight Championship (ötször)

WWF/E Championship (négyszer)

WWF Hardcore Championship (egyszer)

WWF Tag Team Championship (hatszor)-Steve Austin-val(egyszer), The Big Show-val(kétszer), The Rock-al(egyszer) és Kane-val(kétszer)

Royal Rumble(2007)

Wrestlemania 26 (Shawn Michaels ellen)
 
 
 
 

Triple H

Születési név: Paul Michael Levesque
Születési idő: 1969. július 27.
Születési hely: Nashua, New Hampshire 
Magasság: 193 cm
Testsúly: 120 kg
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, European Champion, King of the Ring (1997), 2002-es Royal Rumble győztes
Befejező mozdulatai: Inverted Indian deathlock, Pedigree
 

Paul profi pankrátor és színész, jelenleg szerződése van a WWE-vel. 

Korai évei 

A legelső pankrátorszövetség ahol megfordult az Independent Wrestling Federation (IWF) volt. Itt még Terra Ryzing nevet használt. 
Mielőtt csatlakozott volna a WWE-hez a World Championship Wrestling (WCW)-nél volt pankrátor 1994-ben. 

A WWE

1995. áprilisában indult el pályafutása a WWE-nél Hunter Hearst Helmsley-ként. Nemsokára megalakult a Kliq nevű formáció, melynek oszlopos tagja lett.
1996. végén már Interkontinentális Bajnok volt. 1997-ben Shawn Michaels-el és Chyna-val megalakították a D-Generation X-et.
1998-ban térdsérülést szenvedett, és amikor visszatért, ott hagyta a bandát, és a Corporation tagja lett.

1999 őszén bajnok lett. Ekkoriban a legfőbb ellensége Vince Mcmahon volt. Vince bosszantására Triple H feleségül vette a lányát Stephanie McMahont, és egy valóságshow-ban összeházasodtak. Ezek után Mcmahon sógora lett Triple H. Paul és Stephanie közös gyereke Aurora Rose, 2006-ban született. 2001-ben összeállt Steve Austinnal néhány tag team meccs erejéig, ám az egyik mérkőzésen lesérült, és kilenc hónap kényszerpihenőre szorult.
A Royal Rumble-on tért vissza és a WrestleMania XVIII-on Chris Jericho legyőzésével ismét világbajnok lett. Pár hónappal késöbb a WWE két részre szakadt (RAW és SMACKDOWN), és ő lett az első World Heavyweight Champion. 
A Wrestlemania 26-on Shawn Michaelst legyőzte Undertaker és vissza kellett vonulni a fogadásuk értelmében. Ekkor feloszlik a DX és Shawn elbúcsúzik a közönségtől és Triple H-től. Ez a pillanat Triple H-nek, Shawn Michaels-nek, és a közönségnek is szomorú pillanat volt. Mindenki könnyes szemmel figyelte amint a "Heartbreak Kid" elhagyja a WWE-t.
2009. februárjában megnyeri az Elimination Chamber meccset a No Way Out-on, és újra bajnok lesz.
 
 
 
 

The Miz

Születési név: Michael "Mike" Mizanin
Születési idő: 1980. október 8.
Születési hely: Parna, Ohio
Magasság: 185 cm
Testsúly: 105 kg
Főbb eredményei: WWE Tag Team Bajnok, World Tag Team Bajnok, United States Bajnok, WWE Bajnok, 
Befejező mozdulatok: Reality Check, Skull-Crushing Finale


Egy kiemelkedő pankrátor, akit nem túlzottan kedvel a közönség, mert rá egy Heel karakter szerep jutott, de ennek ellenére fontos tagja a WWE-nek. Több fő eseményen szerepelt, több Bajnoki címet tudott magáénak, és olyan szupersztárok ellen győzött már, mint: John Cena, Randy Orton, John Morrison, és még sorolhatnánk.

A karrierje előtti évei

Mike Ohio államban, a Normandy High School-on végezte középiskolai tanulmányait, ahol már ekkor az élen szerepelt, sportok tekintetében, ő volt az iskolai kosárlabda és sífutó csapat kapitánya, több úszóversenyen végzett első helyen. Valamint az iskolai évkönyv szerkesztői közt is megjelent a neve. A gimnázius után a Miami University-n, valamint a Richard T. Farmer School of Business főiskolán tanult az üzleti pályán. 

TV-s karrierje

Miz miután elvégezte a főiskolát, az MTV-hez került, ahol a Reality című műsorban volt egy nagyhangú szereplő. A Real World című sorozat után megkapott több szerepet, a Spin-off-ban is. 
A Real World-ben mikor megjelent, akkor változtatta a nevét The Miz-re, már itt is egy nagyképű, központú személyiség benyomását keltette. A magánéletében egy visszafogott, szerény ember, csak azért csinálta ezt az MTV-n, hogy erre a karakterre felfigyeljen a WWE. 

Karrierje a ringben

2004. októberében Miz részt vett a Tough Enough negyedik szezonjában, a verseny győztese, egy WWE szerződéssel, valamint 1.000.000 $-ral lett gazdagabb. A hosszas verseny után bekerült a döntőbe, ám itt Al Snow lett a győztes, a második helyen végzett Mike ennek ellenére elkerült a Deep South Wrestling (DSW)-hez, ami a WWE egyik fejlesztési bázisa. Az itt eltöltött évei uán az Ohio Valley Wrestling lett a következő megállóhelye a fiatal pankrátornak. 2006. január 3-án debütált a TV-ben, amikor győzelemmel végzett. Majd összeállt, Chris Cage-el, akivel megnyerte az OVW Tag Team Bajnoki övet. 

2006. március 7-én a WWE bejelentette a hivatalos honlapján, hogy a régebbi Tough Enoug tag csatlakozni fog a szervezethez. Miután az élő adásokban több promót leadtak róla, egy videóüzenetben bejelentette, hogy: "Átfogom venni a show-t, én fogom irányítani a SmackDown-t." 2006. június 2-án, átvette az az esti SmackDown vezetését, házigazdaként több interjút készített, több fontos döntést meghozott és rendezett egy bikini versenyt a WWE dívái között. Miz itt remekül szerepelt, győzelmet, győzelemre halmozott, ám az ő uralkodását is megtörték, méghozzá Boogeyman. A szörnyű pankrátor rémisztő megjelenései és támadásai után kiharcolta, hogy Miz szembe nézzen vele az Armageddon-on, ahol Mike vesztett.

2007. júniusában, a WWE Drafton Miz átkerült az RCW-hoz, a tv-ben Nunzio ellen debütált, ahol sikeresen mutatkozott be, győzelmet aratott. Október 2-án komoly konfliktusok alakultak a fiatal tehetség körül, a legerősebb viszálya CM Punk-kal fejlődött, aminek eredménye képpen a Cyber Sunday-en megmérkőztek egymással. Ezt a meccset elvesztette az akkori ECW Bajnok ellen.

A Dirt Sheet évei

2007. november 16-án, a SmackDown-on összeállt John Morrison-nal, és legyőzték Matt Hardy és MVP csapatát, majd ezzel a győzelemmel Miz megszerezte az első Bajnoki címét. A Tag Team Bajnokok egy külön honlapot indítottak a csapatuknak, és elnevezték a duót Dirt Sheet-re. A szupersztárok címvédők voltak, de ennek ellenére feszült volt a hangulat közöttük, csak a show miatt mutatták úgy, hogy kedvelik egymást. A Great American Bash-on a Bajnokok sikeresen megvédték a címüket, egy Tag Team Fatal 4 Way meccsen, aminek a résztvevői: Dirt Sheet, Curt Hawkins és Zack Ryder, Jesse és Festus, Finlay és Hornswoggle. Majd kialakult a legkomolyabb viszályuk, aminek a másik fele a Cryme Tyme volt, de ezzel a csapattal megpróbáltak nem törődni és inkább másra koncentrálva további sikereket értek el. Legyőzték Kofi és CM Punk duóját és megnyerték a World Tag Team Bajnoki öveket. A csapat szép évei ezek voltak, ezek után azonban a folyamatos csalódás és vereségek csúfították a karrierjüket. Nem is tartott tovább a kettőjük közt a megjátszott barátság, ezért viták után elváltak egymástól. Az augusztus 9-én megrendezett RAW adásban, szerepelt, mint Calgary Kid, ekkor legyőzte Eugene-t, a tét az volt, hogy a győztes megkap egy WWE szerződést. Miz maszkban szerepelt, a győzelme után levette, ekkor hangzott el a jól ismert mondata: Because I'm The Miz and I'm Awesome!

Szövetsége Big Show-val és Alex Riley-val

A szerződés megszerzése után célba vette a WWE United States Bajnoki övet, az akkori Bajnokot, Evan Bourne-t megtámadta többször is, bevitte a Skull Crushing Finale nevű befejező mozdulatát, de megszerezni nem tudta a címet, pedig próbálkozott a Night Of Champions-on, a Breaking Point-on és a Hell In a Cell-en is. Az október 5-i RAW-ban Kofi Kingston lett a bajnok, aki ellen kapott egy visszavágó meccset Miz, amit ki is használt és megszerezte a címet. Majd a Bragging Rights- on mérkőzést kapott az egykori Tag Team partnere, az akkori Interkontinentális Bajnok ellen, John Morrison ellen. Miz ezek után rivalizálni kezdett a közönség egyik legkedveltebb pankrátorával, MVP-vel, ennek vége a Royal Rumble volt, amin megvédte a Bajnoki övét Miz. Majd a 30 emberes mérkőzésen MVP dobta ki a ringből azt, aki ellen nem sikerült megszereznie a címet. A RAW-ban később a DX (Triple H és Shawn Michaels)-et legyőzte Big Show segítségével, akivel a mérkőzés után megalkották a ShowMiz nevű csapatot. Ez a csapat sem volt kevésbé sikeres mint a Dirt Sheet, megszerezték az Egységes WWE Tag Team Bajnoki övet. 

Február 16-án elindult az NXT, ami a fiatal tehetségeket kereste, ez egy verseny volt, aminek a végén a győztes egy WWE szerződéssel lesz gazdagabb. Miz is a mentorok közt foglalta el a helyét, a mai szupersztár Daniel Bryan mestere lett. A fiatal Bryan szereplése nem volt túlságosan fényes és zökkenőmentes, nem sikerült az első helyre emelkednie, Wade Barrett nyert. Miz úgy érezte, hogy Daniel szégyent hozott rá, amiért nem sikerül a legjobbnak bizonyulnia. Elviharosodott a viszonyuk, Miz sok mindennek elmondta, egykori tanítványát, majd többször megtámadta. 
Június 1-jén az NXT 2. szezonjában Miz ismét kapott egy újoncot, akit Alex Riley-nak hívtak. Egy speciális személyi szerződés értelmében, a szupersztár úgy kezelte a fiatalt, mintha a testvére lenne, de egy szolga munkájával jutalmazta tehetségét. Miz megnyerte a 2010-es RAW Money In The Bank-et, ami után Riley csak hordozhatta a táskát. 
November 22-én Randy Orton Wade Barrett ellen lépett be a ringbe, a Vipera nyert és megvédte a Bajnoki övet, de megjelent Miz és Riley a táskával. A kimerült Randy-nek a talpra állás is nehézséget okozott, de ez nem hatotta meg a lelkes kihívót. Egy RKO-val próbálkozott Orton, de Miz elkapta és a befejező mozdulata után sikerült lekopogtatnia. Miz lett az első Tough Enough tag, aki megnyerte később a WWE Bajnoki övet. Sikeresen megvédte olyan nevek ellen, mint Jerry Lawler, Randy Orton, CM Punk és még a WrestleMania XXVII. főeseményén is győzelmet aratott John Cena ellen. Majd az Over The Limit 2011-en John Cena volt az ellenfele ismét a Bajnoknak, egy I Quit meccsen, aminek a lényege, hogy az ellenfelet, bármilyen módon rákényszerítsük arra, hogy kimondta: I Quit (Kilépek). Cena győzni tudott, majd brutális mérkőzés után a RAW-n Riley-t leordította a mentora és a sok szidalmazás végén kirúgta, a fiatal pankrátor azonban nekiesett a tanárának és földbe döngölte, ezzel Alex elindult egy szóló karrier felé. A hosszas harcuk után azonban a Capitol Punishment-en Miz vereséget szenvedett egykori tanítványa ellen, Riley mindenkit lenyűgözött és bebizonyította, hogy nincs szüksége Miz-re, hisz egyedül is tud sikeres pankrátor lenni.

2011. augusztus 22-én megalkotta R-Truth-al az Awesome Truth nevű csapatot, ami lényege, hogy két bukott szupersztár, aki egykor a csúcson volt, most háttérbe szorul. Több támadással és az új rappjükkel hívták fel magukra a figyelmet. a What's Up nevű bevonuló zenéből, ami Truth muzsikája volt régebben, kifejlesztették a You Suck-ot, amivel a közönséget szidalmazzák. A csapat 2011-es Survivor Series-en szembenéz The Rock és John Cena duójával.
 
 
 
 

Sin Cara

Születési név: Ignacio Almanza
Születési idő: 1982. december 22.
Születési hely: Mexikóváros, Mexikó
Magasság: 170 cm
Testsúly: 79 kg
Befejező mozdulatai: La Mistica, Moonsault Side Slam


Egy mexikói luchador, aki jelenleg a WWE—nél szerepel szerződése értelmében, ahol a SmackDown-t erősíti. A neve Sin Cara neve, azt jelenti, hogy: arctalan. 

Pankrátor karrierje

Sin Carát az ő profi pankrátor apja és nagybátyja képezték ki és tanították meg neki a lucha libre mozdulatait. A legelső pankrátor szövetség, ahol részt vett a Consejo Mundial de Lucha Libre, itt 15 éves korában, 1998. április 30-án debütált, Dr. Karontes, Jr néven. 
200-ben megváltoztatta a nevét Astro Boy-ra, nagybátyja tiszteletére, aki ez előtt egy hónappal halt meg, ő volt az eredeti Astro Boy. Csatlakozott az egyik testvére egy kis idővel később a szövetséghez, mint Astro Boy II, és alkotott egy Tag Team csapatot vele. 
2003-ban japánba utazott a Michinoku Pro Wrestling-hez, ahol Komachi néven szerepelt. 
2004-ben felvette a Mistico nevet és debütált a Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL) nevű szervezetnél. 

2011. január 30-án a SuperLuchas nevű magazin közölte a közönséggel, hogy Mistico aláírt egy szerződést a WWE-vel. 
Debütálása előtt megtámadta a United States Bajnokot, Sheamus-t és megmentette Daniel Bryan-t, akrobatikus mozdulatsorára nem tudott az ír választ adni. Majd megtámadta Jack Swaggert a SmackDown-on. 
Debütálásakor Primót győzte le, hogy bevitte a Moonsault Side Slam nevű befejező mozdulatát. 
Majd a második mérkőzésén egy csapatot alkotott John Cenával és legyőzték a WWE Bajnokot, The Miz-t és tanítványát Alex Riley-t.
 
 
 
 
 

Sheamus

Születési név: Stephen Farrelly
Születési idő: 1978. január 28.
Születési hely: Clonsilla, Dublin, Írország
Magasság: 193 cm
Testsúly: 121 kg
Befejező mozdulatai: Brogue Kick, High Cross, Irish Curse,
Főbb eredményei: Interkontinentális Bajnok, WWE Bajnok


A WWE egyik legnagyobb karakterváltozáson átesett személyisége, egy nem kedvelt heel személyiségből, mostanra a közönség egyik favoritja alakult ki. A tehetséges ír mindig a középpontban szerepelt és már hagyott maga mögött olyan sztárokat, mint Rnady Orton, John Cena és The Miz. 

Amatőr karrierje

Sheamus saját elmondása szerint a Sky One-t nézve látta először a WWE adásait, ekkor kapott ihletet arra, hogy megpróbálkozzon a sporttal. Bret "The Hitman" Hart tanácsára elindult a profi karrier felé vezető úton, beiratkozott Larry Sharpe pankrátor iskolájába. Sheamus O'Shaunessy néven debütált fél évvel a szerződése aláírása után, Robert Piegon ellen. Nem sokkal ez után egy szerencsétlen mozdulat után nyaksérülést szenvedett, aminek következményeként 2 évet kihagyott. 
Sheamus a karakterét az ősi kelta mitológia történelmének hűen fejlesztette ki, innen ered a Kelta Harcos beceneve és a Celtic Cross (azaz Kelta Kereszt) nevű befejező mozdulata is. Egy tipikus Ír Harcos benyomását keltette, elkészíttette a saját nyakláncát, ami egy Kelta keresztet ábrázolt. Ez a kereszt volt látható a pólóim és a nadrágján. 
2004-ben elkerült az Irish Whip Wrestling (IWW)-hez, ahol remek teljesítménnyel mutatkozott be és nyerte el a rajongók szimpátiáját. Joey Cabray -val egy rendkívül sikeres csapatot alkottak, aminek nem volt párja, ám ennek a duónak is a viszályok jelentették a végét. Ahogy mondani szokták, legjobb barátokból lesznek az ellenségek, ez történt kettőjük esetében is. Március 28-án Sheamus megnyeri aZ IWW Nemzetközi Nehézsúlyú Bajnok címet, egy hosszas csatában. A legelső kihívója ellen sikeresen megvédte az övet, de a vesztes Burridge nem hagyt annyiban és folyamatosan megtámadta az írt. Május 29-én azonban elveszítette a trófeáját, méghozzá D'Lo Brown ellen. 
Sheamus is, akárcsak a többi valamire való ír pankrátor bemutatkozott Angliában, ahonnan már csak el lépésre volt tőle a siker. Itt is lenyűgöző teljesítménnyel szerepelt, ami után a legnagyobb örömére felfigyelt rá a WWE.

WWE karrierje

2006. november 13-án a RAW-n, Manchesterben jelent meg először a fiatal tehetség, ahol a DX-el keveredett egy kisebb viszonyba. Ringbe nem lépett, de a szerződésében feltételként szerepelt, hogy előtte még fejlesztési terültre fog elkerülni. A Florida Championship Wrestling lett ez a bázis, itt hamar beállt a szorítóba és legyőzte Bryan Kelly-t. Nagyon heves viszályok alakultak ki körülötte, de nem volt sokáig a szervezet tagja, mert a WWE gyorsan felvette a tagjai közé. 
2009. június 30-án debütált az ECW-nál, mint egy gazember, mint egy tipikus heel karakter, ekkor már a Shaeamus nevet viselte. Július 29-én legyőzte Goldust-ot, ez a győzelme után egy nagy viszály alakult ki kettőjük között. Nem volt ellenfél neki, majd a nézeteltérések után nem túlzottan foglalkoztak a másikkal, Sheamus következő nagy riválisa Shelton Benjamin lett. Ez a versengés azonban nem tartott sokáig, mert az ír átkerült a RAW-ra, ahol október 26-án debütált Jamie Noble ellen, sikeresen. A következő hetekben folyamatosan megtámadta a vesztest, erről azonban Jerry Lawler mondta el a véleményét és egy kemény kritikát fogalmazott meg a Keltáról. Sheamus ezt sértésnek vette, aminek következtében a jelenlegi legnagyobb ellenséget a kommentáátorban látta. Ezzel felhívta magára a figyelmet és egyből részt vehetett egy PPV-n, ami a Survivor Series volt. Az akkor csatázó Miz és Morrison egy 5 vs 5 Tag Team meccsen néztek szembe, ezen Sheamus Miz csapatát erősítette. 
Az Kelta folytatta tovább az útját a csúcs felé, és egy szerződés értelmében a TLC-n szembenézett az akkori WWE Bajnokkal, John Cenával. Cena elvesztette a mérkőzést és a címét, Sheamus lett a legelső Ír WWE Bajnok. A következő éjszaka, a RAW-n megnyerte az Év Szupersztárja díjat is. Úgy gondolták, hogy nem lesz párja ennek a pankrátornak, de az öltözőből kilépett egy arc, aki legyőzte és elvette tőle az övet. Az Elimination Chamber-en Triple H kerekedett felül rajta. A vereséggel még pár sérülés járt, sokkot szenvedett, ami következménye képpen egy kisebb kihagyásra kényszerült, de a visszatérésekor brutális támadást indított Triple H felé. A kettőjük viszályának fénypontja a WrestleMania XXVI. volt, amin a mérkőzésüket elvesztette és nem szerezte vissza az övet. Ezek után az Extreme Rules-on megtámadta HHH-et, de ezzel csak azt érte el, hogy a közönség szimpátiáját elvesztette. A hatalmas verés után Triple H 10 hónapot betegágyon töltött. 

Július 20-án Sheamus nyert a Fatal 4 Way-en, mert a Nexus megjelent (még a Wade Barrett féle) és megtámadták Cenát, ezek után könnyű dolga volt a kihívónak. Csak kopogtatni kellett az eszméletlen Bajnokot, ezzel megnyerte második alkalommal a WWE Bajnoki övet. A Money In The Bank-en Cena volt ismét az ellenfele egy Steel Cage mérkőzésen, amin ismét megjelent a Nexus, itt megvédte az övét, majd elmenekült a verés elől. John ott maradt és ellátta a csapat baját. 
November 29-én a King Of The Ring nevű rendezvényen bejutott a döntőbe, ahol legyőzte egy Triple Threat meccsen Kofi Kingston-t és John Morrison-t. Ezek után King Sheamus néven jelent meg, így reklámozta magát. A "király" egy TLC meccsen vett részt, ahol elveszítette a WWE Bajnoki övet. Ezek után visszatért Triple H, aki várta azt a pillanatot, amikor buszút állhat a Keltán, ez a RAW-n következett be. Sheamus ezek után megnyerte a United States Bajnoki övet, amit Kofi Kingston ellen veszített el. 

2011-ben a Draft által átkerült a SmackDown-ra, ahol az akkori Nehézsúlyú Bajnok, Randy Orton ellen mérkőzhetett meg, de elvesztette a küzdelmet. Itt maga mögött hagyta a heel karakterét és gyorsan a nézők kedvence lett, mikor elüldözte Christian-t, megvédte a a favoritokat. A Survivor Series 2011-re Randy Orton beválasztotta a csapatába, akárcsak pár éve Miz, Itt az ellenfele Wade Barrett csapata volt.
 
 
 
 

Rey Mysterio

Születési Név: Oscar Gonsales Gutierrez Rubio 
Ringbeli neve: Rey Mysterio 
Születési idő: 1974. december 11.
Születési hely: San Diego, USA,
Magasság: 160 cm
Testsúly: 75 kg 
Speciális mozdulatai: 619 , West Coast Pop
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, CruiserweightChampion, WWE Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, WCW Cruiserweight Tag Team Champion, 2006-os Royal Rumble győztes


Pályafutása: Debütálása 14 évesen kezdődött Tijuana-ban, Mexikóban. A mexikói verekedésein sokszor összekerült Psicosis-szal, aki késöbb ugyancsak WWE- s pankrátor lett.
Legelőször az ECW- nál 1995-ben, de rövid idő eltelésével a WCW tagjai közé tartozott. 2001-ben visszatért Mexikóba és maszk nélkül lépett a kötelek közé. 2002-ben a WWE tagja lett és a látványos mozdulatsoroknak köszönhetően hamar megkedvelte a közönség. 3-szor volt cirkálósúlyú bajnok, 4-szer csapatbajnok (Edge-el, Rob Van Dam-mal, Eddie Guerrero-val és Batista- val). Royal Rumble meccset nyert 2006-ban . A legnagyobb sikere mégi a nehézsúlyú bajnoki cím elnyerése volt a Wrestemania 22-n Kurt Angle és Randy Orton ellen egy Thriple Threat meccsen. Ő a legalacsonyabb és legkönnyebb pankrátor akinek sikerült a címet megszereznie. 2006. október 20-án vesztette el az övet King Booker ellenében, bár ehhez kellett Chavo Guerrero segítsége is (egy székkel lecsapta Mysterio-t). Hosszas rivalizálásuknak egy „I Quit” meccs vetett véget. Amennyiben Rey veszít, el kell hagynia a WWE-t. A meccset elveszítette, távozására azért volt szükség, mert bokatörést szenvedett és meg kellett műteni.2007-ben visszatért, 2009-ben a WrestleMania-n legyőzte JBL-t, és interkontinentális bajnok lett. Testmagassága és súlya miatt látványos és rizikós mozdulatokkal kell a közönség érdeklődését fenntartania, ezért a sérülés is valószínűbb, hogy gyakrabban bekövetkezik. Az övet Chris Jericho ellen bukta az Extreme Rules-on. A meccs végén Jericho még Rey maszkját is letépte. A bosszúra és az öv visszaszerzésére egy hónapot kellett várnia. Szeptember 4-én a SmackDown műsorában John Morrison győzte le az övért. Ez azért történt meg, mert a valóságban Rey 30 napos eltiltást kapott pozitív drogtesztje miatt. Október elején tért vissza. Összeállt Batista-val, hogy megmérkőzzenek a Jericho/Big Show párossal a csapat bajnoki övekért, de nem sikerült a bravúr. Később viszályba is keveredtek egymással. elenleg a FÉM-mel (Feszes Élet Mozgalom) viaskodik, de a Wrestlemania 26-on legyőzte a Fém vezérét, CM Punk-ot. Késöbb az Over the Limet-en Punknak levágta a haját mely a pankrátor nagyságát szimbolizálta.
2011-ben a Draft-on átkerült a RAW-ra.
 
 
 
 

R-Truth

Születési név: Ronnie Aaron Killings
Ringbeli név: R-Truth
Születési idő: 1972. január 19.
Születési hely: Atlanta, Georgina 
Magasság: 188 cm
Testsúly: 107 kg
Befejező mozdulatai: Consequence, Truth Axe, Hang Time, Lie Detector, Truth Conviction


Ron Killings amerikai profi pankrátor és rapper, jelenleg szerződés alapján a World Wrestling Entertainment tagja. 2-szeres NWA(Total Nonstop Action Wrestling) nehézsúlyú bajnok, 2-szeres NWA World Tag Team bajnok, 1-szeres TNA World Tag Team bajnok. Truth jelenleg Charlotteban lakik. 

Szakmai birkózó pályafutása

Jackie Crockett a Nemzeti Pankrátor szövetség próbálta először meggyőzni Killingst, de ő elhatározta, hogy saját zenei karrierjére összpontosít. Ron két évig dolgozott zenei pályafutásán, aztán felkereste Crockettet, hogy szívesen jelentkezne pankrátornak. 1999-ben debütált a NWA Wildside-nál 

World Wrestling Federation (1999-2001)

A sürgetésre Rick Michaels egy promóciós videó kazettát küldött a WWF-nek Killingsről. Április 12-én Robinsonville-ben megnyerte egy királyi ütközetben a betöltetlen nehézsúlyú Dél bajnokságot., de néhány hónappal később elvesztette a címét. 

Smackdown

Truth újra aláírt a WWE-hez 2008.július 25-én. Teljesen figyelmen kívül hagyták régen, de most már komoly ellenfél mindenki számára, a Hardcore Championship bajnok. A Friday Night Smackdown epizódjában 2008. augusztus 29-én egy ismert arc lett, hogy legyőzte Kenny Dykstrat. Ezután már a Raw pankrátora, 2010 augusztus 15-én megmérkőzik a Nexussal John Cena, Edge és még 4 szupersztárral. 
2011-ben egy mérkőzésen vesztett John Morrison ellen és nem indulhatott a WWE Bajnoki övért és ez miatt sorozatosan megtámadta volt csapattársát.

Filmszerepei: • Államfő (2003), mint Ron "The Truth" Killings
• A pankrátor (2008), mint Ron "The Truth" Killings
 
 
 
 
 

Mason Ryan

Születési név: Barri Griffiths
Születési idő: 1982. január 13.
Születési hely: Tremadog, Wales
Magasság: 198 cm
Testsúly: 123 kg
Befejező mozdulatai: Orig Williams, Byron Saxton, Sitout Side Slam


Egy walesi profi pankrátor és korábbi televíziós személyiség, jelenleg a WWE-vel van szereződése, ahol a RAW-ot és a Nexus csapatot erősíti.

A pankráció előtti élete

Részt vett a Gladiators nevű valóságshow-ban, ami arról szólt, hogy akik pankrátorok szeretnének lenni azok ide jönnek és kiképzik őket, majd megmérkőznek, itt Mason-re ráragadt a Góliát név.

A pankrátor élete

Mason Ryan 2009- ben szerződést kötött a WWE-vel, ahonnan egy fejlesztési területre kerül,t a Florida Championship Wrestling-hez, itt 2010 januárjában debütált. 
Július 22-én megnyert egy Triple Threat Match-et, Alex Riley és Johnny Curtis ellen. Ezzel megszerezte az FCW Nehézsúlyú Bajnoka címet. 

A Hell In A Cell gálán Wade Barrett és John Cena fogadásuk értelmében mérkőztek meg, ha John nyer akkor megszűnik a Nexus, de ha Wade nyer akkor Cena személyével bővül ki a csapat. A meccset Wade nyerte.
A következő konfliktus a Survivor Series-en adódott, mikor Wade Barrett, Randy Orton ellen lépett be a szorítóba, hogy Cena volt a bíró. Itt a tét az volt, hogy, ha Wade nyer akkor John nem lesz többé tagja a Nexus-nak, ha Randy nyer akkor viszont Cena ki lesz rúgva a WWE-ből.
Randy a meccs előtt megkérte Cenát, hogy igazságosan vezesse a mérkőzést, végül John inkább a becsületet választotta, és segített Randy Orton-nak.
Cena elbúcsúzott, de újra visszatért.
Majd Wade Barrett-et magára hagyta a Nexus és a következő pusztító vezére a csapatnak, CM Punk lett. Wade átkerült a Smackdown-ra és létrehozta a Corre nevű csapatot.

2011. január 11-én debütált a WWE-ben a Raw-on, azzal, hogy beleavatkozott egy John Cena vs Cm Punk meccsbe, ahol elterelte Cena figyelmét és így Punk nyert. Majd a meccs után egy Big Both-al lerúgta a Nexus vezért. Amikor jött a többi tagja a scapatnak, akkor Mason letérdelt Punk elé, és felhúztak a kezére egy Nuexus karszalagot. 

Magánélete

Mason játszott a középiskolában és az egyetemen a football csapatban, középhátvédet. A focit abba kellett hagynia egy térdsérülés miatt. 18 hónapot dolgozott asztalosgyakornokként, és ezen kívül mégegy lelkes súlyemelő is.
 
 
 
 
 

Mark Henry

Születési név: Mark Jerrold Henr 
Születési idő: 1971. június 12.
Születési hely: Silsbee, Texas
Magasság: 185 cm
Testsúly: 178 kg
Főbb eredményei: ECW Champion, European Champion
Befejező mozdulatai: World's Strongest Slam


Mark profi pankrátor jelenleg szerződése van a WWE-vel. A kiképzői Stu, Bret Hart és Leo Burke. A WWE támogatta Henryt az 1996-os olimpiai részvételben, cserébe Henry 10 éves szerződést kötött a szervezettel. 1996. szeptember 22-én debütált a WWE-ben. Ő volt az egyik tagja a Nation Of Dominatin nevű csapatnak, fő ellenségük The Rock azaz Dwayne Johnson volt. 

Súlyemelési karrierje

A középiskolás éveiben háromszoros súlyemelő állami bajnok volt. Henry megdöntött négy országos junior súlyemelő eredményt. Az atlantai nyári olimpián részt vett, őt választották meg csapatkapitánynak, de hatsérülést szenvedett. 

A WWE részvétele

1996. szeptember 2-én debütált, miután a nyári olimpián a WWE szponzorálta aláírt 10 évre a Pankrátor Szövetséghez. 2000-ben az Ohio Valley Wrestling-hez került egy kis továbbképzésre. Egy évvel ezután abbahagyta a profi pankrátorkodást, és erősember versenyeken vett részt. Sikerült megnyernie az erősember világbajnokságot és főnyereményként egy Hummert. 2002-ben visszatért a WWE-be.
A 2011-es Drafton átkerült a SmackDown-hoz és a legelső meccsén megtámadta a csapattársát, John Cenát. 

2008. június 25-én átkerül az ECW-hez.
A Night of Champions-on megnyer egy meccset Big Show és Kane ellenében, és ECW Bajnok lesz. Nem sokkal ezután Tony Atlas lett a menedzsere.
Az Unforgiven-en bukja el címét Matt Hardy-val szemben.
2009. közepén átkerül a RAW-hoz, ahol pozitív karaktert alakít.

Magánélete

Mark unokatestvére a Pittsburgh Steelers védője Kevin Henry, az apja meghalt cukorbetegségben. Mark New Yorkban él feleségével Jena-val és fiával Jacob-val.
 
 
 
 
 

Kofi Kingston

Születési név: Kofi Sarkodie-Mensah
Születési idő: 1981. augusztus 14.
Születési hely: Jamaica 
Magasság: 183 cm
Testsúly: 100 kg
Főbb eredményei: Intercontinental Champion, World Tag Team Champion ( CM Punk-al), United States Champion, 
Befejező mozdulatai: Trouble in Paradise, SOS,
 

Egy Jamaica-i profi pankrátor, jelenleg szerződése van a WWE-vel, ahol a RAW-t erősíti.

A karriere kezdete

Miután megkapta diplomáját, nem a ringbe, hanem az iskolába készült, tanári munkát akart kapni. Bátyja azzal győzködte, hogy a WWE-t válassza, de nem tudta rávenni erre. Majd Kofi unalmasnak találta ezt a munkát és beiratkozott egy pankrátoriskolába. 

Profi karrierje

2006 szeptemberében aláírt egy szerződést a WWE-vel, ahonnan a Deep South Wrestling-hez került, hogy fejlődjön. Itt Kofi Nahaje Kingston néven debütált és egy sötét mérkőzésen vesztett M.V.P ellen szeptember 21-én. 
Majd átkerült a Florida Championship Wrestling-hez, ahol az első mérkőzésén összeállt egy csapattá Eric Pérez-zel, Keith Walker és Rycklon Stephens ellen. 

2008-ban az ECW-ben tűnik fel, Kofi Kingston néven. Hónapokon keresztül veretlen maradt, de amikor Shelton Benjamin és közte párharc alakul ki, ez a sorozat megszakad. 

2008-ban a Raw-ra került, ahol a Night of Champions-on Chris Jericho ellen, ahol United States Bajnok lett.
2009. elején egy Elimination Chamber-benvett volna részt a világbajnoki övért, de Edge „kiiktatja" és az ő helyére lépve megszerzi az övet.
Kvalifikálja magát a WrestleMania XXV Money In The Bank meccsére, de ott nem tudott győzedelmeskedni.

Ezután a Smackdown-ra került, ahol elvette 2011 elején Dolph Ziggler-től az Intercontinental Champion címet. Majd elvesztette Wade Barrett ellen a SmackDown-on. 
Az Extreme Rules 2011-en viszont elvette a "Kelta Harcos"-tól, Sheamus-től a United States Bajnoki övet.
 
 
 
 

Kane

Születési név:Glenn Thomas Jacobs
Születési idő: 1967. április 26.
Születési hely: Madrid, Spanyolország
Magasság: 213 cm
Testsúly: 147 kg
Főbb eredményei: WWE Champion, ECW Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, WCW Tag Team Champion, Hardcore Champion
Befejező mozdulatai: Chokeslam, Tombstone Piledriver
 

Egy amerikai profi pankrátor és színész, jelenleg szerződése van a WWE-vel, ahol a Smackdown-t erősíti.

A pankráció előtt

Kane kinézete és ringbeli viselkedése alapján talán meglepő, de a Truman State University-n angol irodalomból diplomát szerzett. Egyetemei évei alatt játszott az intézmény kosárlabda és focicsapatában is.
Az egyetem után délre költöztek, ott már inkább a pankráció szépsége vonzotta, tagja lett a United States Wrestling Association nevű szövetségnek. 

A WWF/WWE

Jacobs a WWF-ben (a későbbi WWE-ben) Dr. Isaac Yankem DDS néven debütált, szerepe szerint Jerry Lawer privát fogorvosaként. 
1997. közepén viszályba keveredett a féltestvérével Undertaker-rel. Paul Bearer a "Deadman" segítője értesítette a pankrátort, hogy rég eltűnt rokona a WWF-ben fog szerepelni. Kane újra debütált a szervezetnél Masked Kane néven, a Badd Blood: In Your House-on ami a WWF-nek volt az egyik műsora. A sztori szerint kiskorában Taker megégette, ezért mindig csak maszkban lehetett látni. 
Az 1998-as King Of The Ring-en legyőzte Steve Austin-t és WWE Bajnok lett. Másnap Austin visszaszerezte az övet.
Mankind-dal összeállva csapat bajnok lett. Másodjára 2001-ben lett tag team bajnok, miután Taker-rel megalkották a Brothers of Destruction-t.
2008-ban Kane a Wrestlemania előtt megnyert egy Battle Royal meccset és utánna elvette az ECW övet Mark Henry-től. Majd a Wrestlemania XIV-en Kane Chavo Guerrero ellen lépett be a szorítóba, ahol minden idők leggyorsabb győzelmét aratta, Kane 8 másodperc alatt nyerte meg a kűzdelmet. 2008. június 23-án visszakerült a RAW-ba, címét pedig a Night Of Champions-on elvesztette Mark Henry-vel szemben.
Viszályba került Rey Mysterio-val.
Kane keresi a tettesét az Undertaker támadásnak, egy családi összejövetel után Kane testvérét eszméletlenül találta meg. Jack Swagger-t, CM Punk-ot és még sok más pankrátort is felkeres és megvádolja őket. Majd a SmackDown-on kijelenti, hogy Rey Mysterio a tettes, de a Summerslam gálán visszatér Undertaker és az igazi tettest Kane-t támadja meg, de sikertelenül. 

Majd ismét összeállt 2011-ben Big Show- wal és megalkottak egy WWE Tag Team Bajnok csapatot, az övet azonban 1 hónap után elvesztették A Nexus tagjai ellen.
 
 
 
 

John Morrison

Születési név: John Randall Hennigan
Születési idő: 1979. október 3.
Születési hely: Los Angeles California
Magasság: 185 cm
Testsúly: 98 kg
Főbb eredményei:Intercontinental Champion, ECW Champion, WWE Tag Team Champion, World Tag Team Champion, Az év legjobb Tag Team tagja(2008)
Befejező mozdulata: Starship Pain 

A WWE előtti karrierje

A University of California Davis főiskolán végzett geológia szakon, de ezzel nem kívánt tovább foglalkozni, inkább úgy döntött, hogy a ring kötelei között szerepelne. Beiratkozott a Supreme Pro Wrestling pankrátoriskolába. Az itt eltöltött évei után azonban a profi karrier felé megtette az első lépéseit, a Tough Enough 3. szezonjában kapott szerepet, ez egy olyan verseny volt, amin a jövő nemzedékét próbálják kiedzeni. A győztes kap egy WWE szerződést, valamint anyagi segítséget. Morrison lett az első és egyből elkerült az Ohio Valley Wrestling-hez, ami a WWE egyik fejlesztési területe. 

A WWE karrierje

2004. március 1-jén debütált a RAW-ban Johhny Blaze néven, az ismeretlen fiatal lenyűgözte a közönséget és asszisztense lehetett a General Menedzsernek Eric Bischoff-nak. Gyorsan változtatott a nevén Johhny Spade-re, majd 3 hét múlva Johhny Nitro-ra. Kevés szereplés után visszatért az OVW-hez, ahol már a Nitro nevet használta. Az egykori barátja és csapattársa ellen küzdött, szembe fordult Matt Cappotelli-vel. Joey Mercury segítségével megnyerte az OVW Tag Team Bajnoki övet. 
Visszatért a RAW ringjébe, ahol Mercury-val az MNM csapatot alkottál, ami később elvette a WWE Tag Team Bajnoki övet Rey Mysterio-tól és Eddie Guerrero-tól. 

A Dirt Sheet évei

2007. november 16-án, a SmackDown-on összeállt The Miz-zel, és legyőzték Matt Hardy és MVP csapatát, ezzel a győzelemmel megszerezték a Bajnoki címet. A Tag Team Bajnokok egy külön honlapot indítottak a csapatuknak, és elnevezték a duót Dirt Sheet-re. A szupersztárok címvédők voltak, de ennek ellenére feszült volt a hangulat közöttük, csak a show miatt mutatták úgy, hogy kedvelik egymást. A Great American Bash-on a Bajnokok sikeresen megvédték a címüket, egy Tag Team Fatal 4 Way meccsen, aminek a résztvevői: Dirt Sheet, Curt Hawkins és Zack Ryder, Jesse és Festus, Finlay és Hornswoggle. Majd kialakult a legkomolyabb viszályuk, aminek a másik fele a Cryme Tyme volt, de ezzel a csapattal megpróbáltak nem törődni és inkább másra koncentrálva további sikereket értek el. Legyőzték Kofi és CM Punk duóját és megnyerték a World Tag Team Bajnoki öveket. A csapat szép évei ezek voltak, ezek után azonban a folyamatos csalódás és vereségek csúfították a karrierjüket. Nem is tartott tovább a kettőjük közt a megjátszott barátság, ezért viták után elváltak egymástól. 

Draft és SmackDown tagsága

2009. április 15-én, a WWE Draft-on átkerült a SmackDown-ra, ahol első mérkőzésén legyőzte R-Truth-t. Majd ezen az estén még megtámadta Shelton Benamin-t és Chris Jericho-t, ezzel John egy face karakterré formálódott és gyorsan elnyerte a közönség szimpátiáját. Július 31-én megkapott egy esélyt, hogy Nehézsúlyú Bajnok legyen, de nem sikerült megszereznie az övet az akkori Bajnok Jeff Hardy ellen. Szeptember 4-én legyőzte Rey Mysterio-t és megszerezte a harmadik Interkontinentális címét. Ez után Dolph Ziggler került vele szembe, akinek az övre fájt a foga, a hosszas viszályuk után a Hell In a Cell-en mérkőztek meg, de Morrison sikeresen megvédte a címét. Majd a TLC-n Drew McIntyre ellen elvesztette az övet. John barátságot alakított ki R-Truth-al, akivel legyőzték a Cryme Tyme-ot és a Hart Dynasty-t, ezzel a bravúrral megszerezték a Unified WWE Tag Team Bajnoki címet. 

Vissza a RAW-ra és viszály R-Truth-al

John a WWE Draft 2010-ez visszakerült a RAW szupersztárjai közé, a legtöbbek örömére. Először itt Jack Swagger ellen léphetett ringbe, de nem sikeresen zárult számára az összecsapás, mert elveszítette a mérkőzést. AZ NXT második szezonjában megjelent, mint Eli Cottonwood mentora. Tanította a fiatalt, de nem volt elég ahhoz, hogy győzhessen. 
John Cenának ekkor meggyűlt a baja Wade Barrett akkori csapatával, aminek a neve Nexus. Hosszas viszályok után végül a Summerslam-en került sor az összecsapásra, ami egy 7 vs 7 Elimination Tag Team meccs lett, amibe John Morrison-t is beválasztotta Cena. Morrison megtett mindent amit utdott, végül megnyerték a hatalmas mérkőzést. 
Morrison és R-Truth is szeretett volna ringbe szállni az akkori WWE Bajnok, The Miz ellen. Egy verseny volt megrendezve, aminek a győztese ott állhat Cena és Miz ellen egy Steel Cage meccsen. Truth nyert, de bejelentették, hogy Morrison kihívta a ringbe szállási jogért a barátját, amin nyerni is tudott. Truth nem viselte el, hoy a volt legjobb barátja fosztott a meg attól, hogy megnyerhesse az övet és ezért nekiesett John-nak, hatalmas sérüléseket szenvedett Morrison. Nagyon sokat hagyott ki, majd visszatért és "földbe döngölte" R-Truth-t. 

 

Dolph Ziggler

Születési név: Nicholas Theodore "Nick" Nemeth
Születési idő: 1980. július 27.
Születési hely: Cleveland, Ohio
Magasság: 183 cm
Testsúly: 100 kg
Főbb eredményei: World Tag Team Champion
Befejező mozdulatai:Jumping Russian Legsweep, Zig Zag, Leaping reverse STO,
 

Nick szerződést írt alá a WWE-vel és onnan az Ohio Valley Wrestling (OVW)-hez került. 

Amatőr évei

Nick a St. Edward High School in Lakewood, Ohio-ra járt, ott már elkezdte érdekelni a pankráció. A középiskolában birkózott, és ő tartja a mai napig az iskolán belül a legtöbb győzelmet, 82-t. 

A profi időszaka

2004-ben leszerződik a WWE kisebb szervezetéhez, az Ohio Valley Wrestlinghez, mint “Nick Nemeth”.
2005. szeptemberében bekerül a Sunday Night Heat műsorába. Itt Chavo Guerrero hordára lesz, mivel Chavo ekkoriban a fajgyűlölő “Kerwin White” karakterét alakította, aki mindenhova golffelszereléssel mászkált. Eddie Guerrero halálával Chavo abba hagyja ezt a fajta karaktert, így Nickre sincs szükség, és visszakerül az OVW-hez.
2008. szeptemberében tűnik fel újra a RAW-ban, ezúttal már mint Dolph Ziggler, aki minden embernek bemutatkozik. Egy hónappal később doppingvétség miatt 30 napra felfüggesztik.
2009. áprilisában átkerül a SmackDownhoz, ahol először MVP-vel, majd The Great Khalival kerül összetűzésbe.
Július végén összejön Maria-val. Elkezd teperni az interkontinentális öv után, de nem jár sikerrel.

Magánélete

Dolph nagy rajongója a profi pankrációnak, legelőször 5 évesen látta meg a sportot és 12 évesen úgy döntött profi pankrátor karriert szeretne. Nicknek van egy öccse Ryan aki szintén a profi a sportban. 
Mielőtt a WWE-ben került volna Arizona államban elvégezte az egyetemet.
 
 
 

John Cena

Születési név: John Cena
Teljes név John Felix Anthony Cena
Születési idő: 1977. április 23.
Születési hely: Massachusetts West Newbury
Magasság: 188 cm
Testsúly: 110 kg
Befejező mozdulatai: Attitude Adjustment, STF, You Can't See Me
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, U.S. Champion, World Tag Team Champion, European Champion, 2008-as Royal Rumble győztes
 

Cena 9 alkalommal lett világbajnok, megnyerte a WWE Championshipet 8-szor, és 2-szer nehézsúlyú bajnok, az Egyesült államok WWE Championshipet 3-szor, 2-szer a World Tag Team Championshipet kétszer (egyszer Shawn Michaels-szel és egyszer Batistával) 
John 2008-ban Royal Rumble győztes és 2009-ben elnyerte a Superstar of the Year címet is.

Cena karrierjét 2000-ben kezdte az Ultimate Pro Wrestling bajnokságban. 2001-ben szerződést kapott a World Wrestling Federationtől (WWF). 
A pankráción kívül kiadta rap albumát You can’t see me címmel, amely első helyen debütált, szerepelt a tengerészgyalogos és a 12 menet című filmekben. A Gyors autók és a Szupersztárok: A Gillette Young Guns Celebrity Race nevezetű valóságshowban is részt vett.

Korai élete: John a családban a második legidősebb testvér. Fivérei: Matt, Dan, Steve és Sean. Diplomáját a Springfield Egyetemen szerezte, ahol jeleskedett az amerikai fociban is és az iskola csapatában az 54-es mezszámot viselte. 


World Wrestling Entertainment (2002-napjainkig)

Az első WWE mérkőzését közvetítette a TV amit Kurt Angle ellen vívott 2002. június 27-én. Vince Mcmahon felfigyelt az ifjú csillagra és Cena a közönség kedvencévé vált, gyorsan a profik közé sorolják.
2005. június 6-án a SmackDown-ból átkerült a RAW-ba. Itt egy Jericho elleni párharca volt, ahol eredetileg ő lett volna a jófiú, de a közönség mégsem szerette.
2006-ban részt vett a New Year's Revolution nevű műsorban, ahol elveszítette a címet Edge ellenében. Három héttel később sikerült visszanyernie a címet a Royal Rumle-ön. Ezután Cena Tag Team bajnok is lett Shawn Michaels-el, de nem sokkal győzelmük után összetűzésbe kerültek, aminek Great Khali vetett véget. Cena elsőként győzte le Khali-t.
2007-ben egy Mr Kennedy elleni meccsen Orton úgy megsebesítette, hogy fel kellett adni a WWE bajnoki övet és hosszú hónapokon keresztül nem is vehetett részt meccseken.
2008-ban tért vissza a Royal Rumle-ön és sikerült nyernie. Augusztusban Batista-val alkotott csapatot és a Cody Rhodes - Ted DiBiase páros ellen csapatbajnokok lettek. 
Nem sokkal ezután lesérül egy Batista elleni meccsen és újabb pihenőre kényszerül.

Visszatérése a Survivor Series-en volt, ahol legyőzte Chris Jericho-t és nehézsúlyú világbajnok lett.
2009-ben, februárban elveszíti az övet a No Way Out-on, egy Elimination Chamber meccsen.
A WrestleMania XXV-ön újra nehézsúlyú bajnok lesz Edge és Bigshow ellenében, de nem sokkal később Edge visszanyeri tőle ez övet. (Edge Bigshow segítségével nyert: Bigshow beledobta Cena-t egy reflektorba).
Majd 2010-ben fogadtak Wade Barrettel, a Nexus vezetőjével, hogy, ha Cena nyer akkor megszűnik a Nexus, de ha Wade nyer Cena csatlakozik.
Erre a meccsre a Hell in a Cell gálán került sor. Cena vesztett. 
Jó ideig a Nexusba tartozott, az volt a parancsa a WWE igazgatójának, ha John nem engedelmeskedik, akkor kirúgják a szövetségből. 
Cena sokáig bírta, de betelt nála a pohár és egy Randy Orton vs Wade Barrett meccsen hozzájárult Orton győzelméhez. 

A kirúgás után, visszatért Juan Cena néven és egy maszkot viselt mint a mexikói luchadorok, de ez a korszaka nem tartott hosszabb ideig, a Nexus letépte a maszkját és leleplezte Cenát. 

Kis idő múlva John megjelent a ringnél mint néző, de nem bírta ki, berohant a ringbe és ütni kezdte Wade Barrettet. A Nexus hagyta vezérét és mindannyian hátat fordítottak neki, a szurkolók azt beszélik vissza fog térni John Cena, mint a Nexus új vezére. Vissza is tért, de már nem a Nexus tagjaként, hanem ismét a RAW szupersztárjaként.

2011. május 1-én ismét WWE bajnok lesz, amikor Miz és Morrison ellen megnyeri az Extreme Rules Steel Cage meccsét. De ezt elveszti a Money In The Bank-en CM Punk ellen. 
 
 
 

Jack Swagger

Születési név: Jacob "Jake" Hager
Születési idő: 1982. március 24.
Születési hely: Perry, Oklahoma 
Magasság: 198 cm
Testsúly: 119 kg
Befejező mozdulatok: Red, White and Blue Thunder Bomb, Gutwrench powerbomb, Ankle lock
Főbb eredményei: FCW nehézsúlyú bajnok, ECW bajnok,


Jake amerikai profi pankrátor, jelenleg a WWE-vel van szerződése, ahol a RAW-n Jack Swagger nevén tűnik fel.

Korai élete

Jack részt vett University of Oklahoma-nál, mint labdarúgó és pankrátor. Tehetsége volt a footballban és a birkózásban is.

WWE

2006-ban debütált a Deep South Wrestling (DSW)-nél, ahol Antonio Mestre volt az ellenfele akit le is győzött. 2007. januárjában átkerül az Ohio Valley Wrestling-hez. Augusztusban a FCW-hez (Florida Championship Wrestling) tért át. 

2008. szeptember 9-én mutatkozik be az ECW-nál, mint az unszimpatikus, de veretlen Jack Swagger. Itt sokszor viszályba került Tommy Dreamer-rel, akit jó párszor le is győzött. 
Miután hónapokon keresztül veretlen tud maradni, esélyt kap az ECW cím megszerzésére.
2009.január 13-án az ECW bajnokát Matt Hardyt legyőzte és megszerezte a nehézsúlyú bajnoki övet. A címet meg is tudja védeni a 2009-es Royal Rumble-ön. A február 3-ai ECW adásban veszít először Finlay ellen, ami nem címmeccs volt.
Az övet Backlash alkalmával veszti el Christian ellen.

Magánélete

2006-ban a University of Oklahoma-nál főiskolai diplomát szerzett.
 
 
 

Great Khali

Születési név: Dalip Singh Rana
Születési idő: 1972. augusztus 27.
Születési hely: Dhirana, Himachal Pradesh, India
Magasság: 216 cm
Testsúly: 190 kg
Főbb eredményei: World Heavyweight Champion
Befejező mozdulatai: Punjabi Plunge, Khali Vise Grip, Brain chop,


2000 októberében debütált az All Pro Wrestling-nél Giant Singh néven. 2001-től két évig Japánban pankrátorkodott a New Japan Pro Wrestling-nél. Ő lett az első számú indiai pankrátor. 
2006. április 7-én jelent meg a WWE-ben, miután rátámadt Undertaker-re. 
Erőfitogtatás gyanánt pár perc alatt lezúzta az akkori világbajnokot, Rey Mysterio-t (kettejük között 61 cm és 115 kg különbség van). Első vereségét Undertaker ellen szenvedte el jó pár hónapos viaskodás után.
Első nagy győzelme Kane ellen volt a WrestleMania XXIII alkalmával.
Kiszemelte magának John Cena-t, az akkori világbajnokot. Miután mindenkit laposra vert a lehetséges kihívók között, létrejött a Cena elleni összecsapás, melyet a One Night Stand-en Cena nyert meg.

2007-ben a Great American Bash-en világbajnok lett, miután egy triple threat meccsen legyőzte Kane-t és Batista-t. A címet később Batista szedte el tőle.
2008 elején Finlay és Hornswoggle voltak a célkeresztben, később Big Show.
2008 októbérben kezdi el vezetni a "Kiss Cam" című műsorblokkot, és pozitív karakterré válik.

2010-ben a Summerslam gálán John Cena csapatának tagja lett, de a Nexus alaposan elpáholta és ki kellett hagynia a mérkőzést. A helyére Daniel Bryan állt be és nyertek a Nexus ellen.
 
 
 

Ezekiel Jackson

Születési név: Rycklon Stephens
Születési idő: Linden, Guyana
Születési hely: 1978. április 22.
Magasság: 193 cm
Testsúly: 140 kg
Főbb eredményei: ECW Bajnok 
Befejező mozdulatai: The Book of Ezekiel, Standing side slam, Chokeslam


Egy Guyana-i testépítő és profi pankrátor, jelenleg aláírása van a WWE-vel, itt a Smackdown-t erősíti.
Profi karrierje

2007. márciusában írt alá a WWE-vel egy szerződést, ez után a Florida Championship Wrestling-hez került, ahol csak június 27-én debütált. Az első meccsén összeállt Keith Walker-rel és együtt legyőzték Kofi Kingston és Eric Pérez csapatát. 
2008. július 18-án lép fel először a SmackDown-ban, mint Ezekiel, aki „The” Brian Kendrick testőre. 
Egy hónappal később már Ezekiel Jackson-ként jelentik be, és most már mint Kendrick tanácsadója tűnik fel. 
Később csapatot alkotnak, de a csapat bajnoki címeket nem sikerül megszerezniük.
2009. április 15-én az ECW-nál debütál, ahol csapatot alkot The Brian Kendrick-kel.

A Corre tagsága

Miután a RAW-on a Nexus elbocsájtotta, magárahagyta vezérét, CM Punk vette át a csapat irányítását. Wade Barrett átkerült a Smackdown-ra és egy új csapatot kezdett el szervezni. 
Tagjai: A volt Nexusos, Health Slater és Justin Gabriel. Valamint még Ezekiel Jackson, a csapatnak a vezére Wade Barrett lett. 

Majd a csapatnál sorozatosan keletkeztek a félreértések és a viszályok, legelőször a Corre Jakcsont megtámadta, majd sok vesztes meccs után, a Capitol Punishment 2011 előtt felbomlott a csapat.
 
 
 
 

David Otunga

Születési név: David Daniel Otunga
Születési idő: 1980. április 7. 
Születési hely: Chicago, Illinois
Magasság: 183 cm
Testsúly: 110 kg
Befejező mozdulatai: Ura-Nage, The Verdic


Egy amerikai profi pankrátor és egykori valóságshow szereplő, jelenleg szerződése van a WWE-vel, ahol a RAW-ot és a Nexus csapatot erősíti.

David bekerült 2007-ben az I Love New York 2 nevű valóságshow-ba, itt a 10. epizódig szerepelt, mert kiesett. 


WWE karrierje

David 2008. novemberében aláírt egy szerződést a WWE-vel, ami után a Florida Championship Wrestling-hez került, hogy fejlődjön. 
2009. május 29-én debütált, egy 6-os Tag Team meccsen. 

2010. február 16-án bejelentették, hogy Otunga részt fog venni az NXT első szezonjában, ahol a tehetséges, fiatal pankrátorokat keresik, és R-Truth lesz a mentora. 
Február 23-án debütált az NXT-ben egy gyors győzelemmel a későbbi csapattársa, Darren Young ellen. 

A fiatalok első szezonjának a győztese Wade Barrett lett, aki a volt NXT tagokkal létrehozott egy Nexus nevű csapatot és együtt lerombolták a RAW-ot és hordágyra küldték a pankráció egyik legkiemelkedőbb alakját, John Cenát. 
Majd megfogyatkozott a Nexus, és a Hell In A Cell gálán Wade Barrett és John Cena fogadásuk értelmében mérkőztek meg, ha John nyer akkor megszűnik a Nexus, de ha Wade nyer akkor Cena személyével bővül ki a csapat. A meccset Wade nyerte. 
A következő konfliktus a Survivor Series-en adódott, mikor Wade Barrett, Randy Orton ellen lépett be a szorítóba, hogy Cena volt a bíró. Itt a tét az volt, hogy, ha Wade nyer akkor John nem lesz többé tagja a Nexus-nak, ha Randy nyer akkor viszont Cena ki lesz rúgva a WWE-ből.
Randy a meccs előtt megkérte Cenát, hogy igazságosan vezesse a mérkőzést, végül John inkább a becsületet választotta, és segített Randy Orton-nak. 
Cena elbúcsúzott, de újra visszatért.
Majd Wade Barrett-et magára hagyta a Nexus és a következő pusztító vezére a csapatnak, CM Punk lett. Wade átkerült a Smackdown-ra és létrehozta a Corre nevű csapatot.
David fontos tagja a Nexusnak. 


Magánélete:

2008. szeptemberében házasságot kötött Jennifer Hudson énekesnővel, majd egy évvel később megszületett első gyermeke, David Daniel Otunga Jr.
 
 

Daniel Bryan

Születési név: Bryan Danielson
Születési idő: 1981. május 22.
Születési hely: Aberdeen, Washington 
Magasság: 178 cm
Testsúly: 87 kg
Főbb eredményei: United States Bajnok,
Befejező mozdulatai: Cattle Mutilation, LeBell Lock, Dragon Suplex


Egy amerikai profi pankrátor, jelenleg szerződése van a WWE-vel, ahol a SmackDown-t erősíti. Itt kapta meg az American Dragon becenevet.

Pályafutása kezdete

Daniel első pankrátor szövetsége a Backyard Championship Wrestling (BCW) volt, itt az igazi nevével lépett ringbe és megkapta a The Dagger becenevet is. 
Majd az érettségi megszerzése után 1999-ben úgy döntött, hogy folytatja a profi pankrátor karrierjét és beiratkozott Dean Malenko iskolájába. Az iskolát nem sokkal ezután bezárták és Daniel elvándorolt Shawn Michaels akadémiájához, a Texas Wrestling Academy (TWA) - hez. Itt 2000-ben Spanky összeállva megnyerte a TWA Tag Team Bajnoki övet, Jeromy Sage és Ruben Cruz ellen. 

A WWE

Daniel aláírt egy szerződést a WWF- el, hogy ellátogat az egyik fejlesztési területére, így elkerült a Memphis Championship Wrestling (MCW)- hez. Itt a kiképzője a későbbi riválisa William Regal volt. 
Majd 2010. január 4-én debütált a WWE-ben egy sötét mérkőzésen Chavo Guerrero ellen, sikerrel. Február 16-án bejelentették, hogy Daniel indul az NXT első évadjában, ahol a fiatal tehetségeket kutatták, itt The Miz lett a mentora.
A fiatalok első szezonjának a győztese Wade Barrett lett, aki a volt NXT tagokkal létrehozott egy Nexus nevű csapatot és együtt lerombolták a RAW-ot és hordágyra küldték a pankráció egyik legkiemelkedőbb alakját, John Cenát. Daniel nem akart ennek részese lenni és elsőként kilépett a csapatból. A Hell In A Cell gálán Wade Barrett és John Cena fogadásuk értelmében mérkőztek meg, ha John nyer akkor megszűnik a Nexus, de ha Wade nyer akkor Cena személyével bővül ki a csapat. A meccset Wade nyerte. A következő konfliktus a Survivor Series-en adódott, mikor Wade Barrett, Randy Orton ellen lépett be a szorítóba, hogy Cena volt a bíró. Itt a tét az volt, hogy, ha Wade nyer akkor John nem lesz többé tagja a Nexus-nak, ha Randy nyer akkor viszont Cena ki lesz rúgva a WWE-ből. Randy a meccs előtt megkérte Cenát, hogy igazságosan vezesse a mérkőzést, végül John inkább a becsületet választotta, és segített Randy Orton-nak. Cena elbúcsúzott, de újra visszatért. Majd Wade Barrett-et magára hagyta a Nexus és a következő pusztító vezére a csapatnak, CM Punk lett. Wade átkerült a Smackdown-ra és létrehozta a Corre nevű csapatot.

Daniel ezekután megszerezte a United States övet, de Sheamus ellen elvesztette.
 
 
 

Cody Rhodes

Születési név: Cody Runnels
Születési idő: 1985. június 30.
Születési hely Marietta, Georgina
Magasság: 185 cm
Testsúly: 101 kg
Befejező mozdulatai: Cross Rhodes, Silver Spoon DDT


Cody Runnels egy amerikai profi pankrátor, ismertebb nevén Cody Rhodes. 2006. júniusában -ban debütált. Jelenleg a WWE tagja a Smackdownon. Háromszoros World Tag Team bajnok, egyszer Hardcore Holly-val és kétszer Ted DiBiase-val. 
Cody 2006-ban az Ohio Valley Wrestlingnél indította el karrierjét, ott több címet is elnyert például az: OVW nehézsúlyú bajnokságot. 2007. július 16-án debütált a WWE-ben, majd decemberben megnyerte első övét a World Tag Team Championship Hardcore Holly-val.
Majd Rhodes 2008-ban szövettséget kötött Ted DiBiase- val, és késöbb Randy Orton csatlakozásával megalkották a Legacy nevű csapatot.

Amatőr birkózó pályafutása

Runnels a Lassiter High School középiskolában már pankrátorként működött és megnyerte a Georgina állam bajnokságát, majd végzős éveiben sikeresen megvédte a címét.

Cody Rhodes 2010-ben

Cody a Draft alkalmából készült a Smackdownra, április 30-án debütált a Smackdownon, úgy, hogy legyőzte John Morrisint. Június 1-én bejelentették, hogy Rhodes lenne a mentora Husky Harrisnek a NXT-n
 
 
 

CM Punk

Születési név: Phillip Jack Brooks
Születési idő: 1978. október 26.
Születési hely: Chicago, Illinois
Magasság: 185 cm
Testsúly: 101 kg
Főbb eredményei: WWE Champion, World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion
Befejező mozdulata: GTS – Go To Sleep


CM Punk egy fontos tagja a WWE-nek, már volt WWE Bajnok és a közönség kedvence is, a karakterjét imádták, utálták, de el kell mindenkinek ismernie, hogy a nagyszájú szupersztár egy kiemelkedő tehetség.

Korai Karrierje

Punk első mérkőzéseit egy saját szervezetnél vívta, aminek a Lunatic Wrestling Federation nevet adta. Ezzel elterjedt a sportág az ismerősei körében, az alapító pedig kiemelkedően szerepelt. Részt vettek itt a barátai és még a testére, Mike Brooks is. Az egyik legfontosabb karakterként tartották számon, legelőször a CM Punk nevet használta, de ezt megváltoztatta CM Venom-ra. Kis idő után Punk szövetséget akart váltani, barátaival ellentétben ő nemcsak a puszta szórakozás miatt űzte a sportot. Majd kiderült testvéréről, hogy sikkasztott több ezer dollárt, ekkor már biztos volt, hogy egy új életet akarna kezdeni, ezért beiratkozott a Steel Dominion pankráció iskolába, Chicago-ba. Itt sokat szerepelt, úgy hogy Ace Steel volt a mestere, sikeresen fejezte be a mérkőzéseit, ezért ideje volt megtenni a következő lépést a profi karrier felé, elkerült az Independent Wrestling Association-höz, ahol nagyon komoly viszályokat ápolt Colt Cabana-val and Chris Hero-val. Punk megnyerte az IWA Félnehézsúlyú övet és az IWA Nehézsúlyú Bajnoki címet is. Legyőzött olyan későbbi szupersztárokat, mint AJ Styles és a Hall Of Famer, Eddie Guerrero. 
CM Punk ismét a váltás mellett döntött, a Ring of Honor (ROH) lett a kenyéradója, itt a közönség első számú kedvence lett, de Heel karakterként változó karaktere miatt szembekerült Raven-nel, akivel sokszor megküzdött. 

A OVW pályafutása

A sok szervezetváltás után a szupersztár elkerült az Ohio Valley Wrestling-hez, ami a WWE egyik fejlesztő bázisa, itt 2005. szeptemberében mutatkozott be, egy sötét meccsen, amin legyőzte Nigel McGuinness-t és Paul Burchill-t, hogy a csapattársa Deuce Shade volt. Majd az OVW televíziós közvetítésén, mikor először szerepelt vereséget szenvedett Danny Inferno ellen, mert egy hatalmas ütéstől betört az orra. 
2005. november 9-én sérüléséből visszatért és legyőzte Ken Doane-t, az első győzelme nem volt nagy szám, de utána a fiatal tehetség még rendesen lenyűgözte a rajongókat. Volt egy kis jelenése a WrestleMania XXII-n, amikor John Cena kiszállt autójából, mint egy gengszter. Akkor Punk ott ült a járműben, ekkor találkozott először a WWE-vel, ekkor már tudta, hogy ő is idáig akarna eljutni. 
2006. februárjában, miután Matt Cappotelli lemondott az OVW Nehézsúlyú Bajnoki címéről egy kis versenyt tartottak, hogy ki is legyen az új bajnok. Brent Albright vs CM Punk volt a döntő mérkőzése, aminek a végén Punk győzött és megszerezte az övet. Ekkor a vereséget szenvedő ellenfele és közte hatalmas viszály keletkezett, de Punk-ot ismerve nem törődött vele, jobban koncentrált a Bajnoki öv megvédésére. A cím birtokosa olyan későbbi szupersztárok ellen védte meg a díját, mint Shad Gaspard, Ken Kennedy és The Miz. 
2006. július 28-án Seth Skyfire segítségével megverte Shad Gaspard és a Neighborhoodie és megszerezték a OVW Tag Team Bajnoki címet. 
A WWE a televíziós adásában bejelentette, hogy Punk megszünteti az OVW-s karrierjét és csatlakozni fog a szervezet-hez, ekkor nem is akárhova, az ECW-hz került.

WWE Karrierje

2006. június 24-én debütált a szervezetnél, hogy legyőzte Stevie Richards-ot. CM Punk ezután interjújában kielentett, hogy ő egy "Straight Edge tag" tehát nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik és nem használ semmilyen kábítószert. a tévében 2006. augusztus 1-jén debütált, amikor Hammerstein Ballroom-ot győzte le és megmutatta a highflyer tehetségét, valamint korábban elsajátított Muay Thai tudását. 
Nem sokkal, hogy Punk idekerült szemben állt Mike Knox-al és a barátnőjével, Kelly Kelly-vel. A Survivor Series-en CM összeállt a DX-el és a Hardy Boyz-al, így küzdtek meg a Rated RKO, Knox, Johhny Niro (John Morrison), és Gregory Helms csapatával. 

2008. június 23-án a WrestleMania XXIV.-en megnyerte a Money In The Bank-et, ezen a lértás meccsen legyőzte: Chris Jericho-t , MVP-t, Shelton Benjamin-t , John Morrison-t, Mr. Kennedy-t és Carlito-t. A következő éjszaka, amikor a RAW-n Batista legyőzte az akkori Nehézsúlyú Bajnokot, Edge-et, akkor berohant Punk kezében a táskával és egy azonnali meccsre hívta ki a sérült címvédőt. Punk csak a GTS-t vitte be, ami után eszméletét vesztette az ellenfele és elvette tőle a Bajnoki övet. 
Sikeresen védte, de a Uniforgiven-en elveszítette, mert egy Championship Scramble meccsre készült, amikor a kulisszák mögött megtámadta a Legacy (Ted DiBiase és Cody Rhodes), a földön fekvő Bajnok kapott Randy Orton-tól egy Punt Kick-et.
2008. otóber 27-én Kofi és Punk legyűzték a Legacy csapatát és megnyerték a WWE Tag Team Bajnoki címet. Ennek elvesztése után Punk karaktere megváltozott, egy vészjósló Heel szupersztár keletkezett a közönség kedvencéből. A SmackDown-on megalkotta Luke Gallows és Serena együttműködésével a Straight Edge Társadalmat, aminek a lényege, hogy Punk a saját feje után megy, megnövesztette a haját, a szakállát és a mellszőrzetét, ami egy utalás volt Jézusra. Itt a következő nagy ellensége Rey Mysterio lett, akivel folyamatos fogadást kötöttek, de ennek a betartása csak az Over The Limit 2010-en következett be. A fogadás tétje szerint, ha Rey Mysterio veszít, akkor csatlakoznia kell Punk társadalmához, de ha Punk veszít, akkor meg kell válnia a számára legjelentősebb dologtól, a hajától. A PPV estéjén CM Punk veszített, de menekülése nem ért semmit, mert Kane megjelent és segített kibilincselni a kötelekhez, ekkor Rey levárta a haját kopaszra. Szégyenében a szupersztár csak egy maszk mögött volt hajlandó megjelenni, de ez nem védte meg teljesen, hisz többen is letépték a fejéről. 

Október 11-én a Draft miatt Punk visszakerült a RAW-ra, ahol felhúzta a karjára a Nexus szalagját. Egy új csapat, új arcok, ő pedig egy tipikus vezető alkat. A friss vezér ellensége Randy Orton lett, akivel a WrestleMania XXVII.-en nézett szembe. Punk ismét fogadással lépett ringbe, ami az volt, hogy: Ortonnak meg kell küzdenie a Nexus minden tagjával és ha valaki ellen veszít, az majd ott áll a WrestleMania estéjén Punk mellett a ringben. Mindenki ellen győzött a Vipera és a sikere után minden tagnak egy Punt Kick-et osztott ki, pont úgy mint a vezérnek pár éve. A WrestleMania-n Orton legyőzte az utolsó tagot is. 

Majd a sztori John Cena és Punk között a Money In The Bank előtt kezdődött, amikor Punk kijelentette, hogy szerződése lejártával elhagyja a céget, mert nincsen megelégedve a fizetésével és a rászabott karakterrel. Azt mondta, hogy: "Nem gyűlölöm John Cenát, kedvelem őt, mint a legtöbb ember a kulisszák mögött. De gyűlölöm a gondolatot, hogy ő a legjobb, mert nem az! A legjobb pankrátora én vagyok a WWE-nek, sőt az egész világnak, én mindenben jobb vagyok mint John Cena. Azaz mégsem: John egyetlen dologban jobb. Vince McMahon seggének a csókolgatásában. Ugyanolyan jól teszi ezt, mint régen Hulk Hogan tette. Ők és The Rock is állandóan csak keresik Vince McMahont, hogy benyaljanak neki valamivel.
De térjünk a lényegre. Engem alig támogattak. Nem kerültem előtérbe a plakátokon, a videókon, nem promóztak bögréken, vagy hasonlókon. Az, hogy a WrestleMania XXVIII. fő attrakciója is Rock lesz, nem tesz engem beteggé. És azok, akik most éljeneznek a szavaim hallatán, ugyanolyan okai annak, hogy én elmegyek, mint amit előtte mondtam. Miattatok is távozom, akik a reptereken aláírattatok velem valamit, aztán eladtátok az E-Bay-en. Július 17-én elhódítom a WWE címet, és viszem magammal talán Japánba, talán máshová.
Vince McMahon milliomos, aki milliárdos akarna lenni, de sosem lehet, mert olyan emberekkel veszi körbe magát mint John Laurinaitis (korábbi pankrátor, aki most a WWE egyik alelnöke).
Állítom, a WWE csak akkor lesz jobb, ha Vince meghal, de persze ezután idekerülne a lánya, Stephanie McMahon és a férje, Triple H." Ennél a mondatnál elnémítottak a mikrofonját, nem engedték neki, hogy tovább szidalmazza a John Cenát, The Rock-ot, McMahon családot és a WWE-t.Ezek után nem más sors várt a propaganda vezérre, mint a felfüggesztés, egy ember akadt a WWE-ben, aki szembeszállt Vince-el, ő pedig John Cena volt. Hosszas vitájuk eredménye az lett, hogy Punk szembenézhetett John Cenával a WWE Bajnoki övért a Money In The Bank-en, de McMahon kikötése az volt, hogy ha Cena elveszíti a mérkőzést akkor ki lesz rúgva a szervezettől.
Ez így is történt, John veszített, a következő RAW adásban Triple H tűnt fel, aki közölte az apósával, hogy benyújtott egy bizalmatlansági indítványt és a cég élén mostantól nem ő fog uralkodni, felváltja Triple H. HHH első döntése az volt, hogy Cena marad és a WWE övért egy versenyt fognak rendezni. Az övet a mexikói Rey Mysterio nyerte meg, aki még ezen az estén elveszítette Cena ellen. Végül megjelent CM Punk az ő címével. Augusztus 1-én A RAW-n HHH kihirdette, hogy a Summerslam-en véglegesen eldől, ki is az igazi WWE Bajnok. Ezt CM Punk nyerte meg, de megjelent Kevin Nash, aki megtámadta a Vitathatatlan WWE Bajnokot, majd Alberto Del Rio a Money In The Bank táskáját beváltva megszerezte a címet. Később még megpróbált ismét Bajnok lenni Punk, de nem sikerült neki.
 
 
 
 

Christian

Születési név: William Jason Reso
Születési idő: 1973. november 30. 
Születési hely: Kitchener, Ontario , Kanada
Magasság: 185 cm
Testsúly: 103 kg
Főbb eredményei: TNA World Heavyweight Champion , Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, ECW Champion, WWE European Champion
Befejező mozdulatai: Frog splash, Killswitch,


Egy amerikai- kanadai profi pankrátor színész, Edge testvére ( csak sztoriban testvérek). Jelenleg a WWE-vel van szerződése, itt a Smackdown-t erősíti.

Pankrátor karrierje

1994 szeptemberében Christian beiratkozott a Sully's Gym nevű pankrátor iskolába, ahol a kiképzője szerepét Ron Hutchinson töltötte be. A neve az lett, hogy: Christian Cage, kombinálta a Christian Slater és Nicolas Cage neveket. A pankrátor karrierje 1995-ben indult egy Zakk Wyld elleni meccsel, ami végül döntetlen lett. 
1997-ben tagja lett a Thug Life nevű szövetségnek, melybe még beletartoztak: Joe E . Legend , Zakk Wyld, Rhino Richards , és Sexton Hardcastle (Sexton mostani neve: Edge). Itt a két kanadai Edge és Christian megalkották a High Impact nevű tag team csapatot. 
1998. szeptember 27-én debütált a World Wrestling Federation ( korábbi WWE ) egyik tévé által közvetített mérkőzésén. The Brood néven összeösszeáll a vámpír Gangrel-lel, és Edge-el. Ellenfeleik a Hardy Fiúk lettek. Gangrel átpártolt Hardy-ékhoz és megalkották a „New Brood” formációt. Edge-ék és a Hardy Fiúk a Dudley Fiúkkal megspékelve WrestleMania 2000-en összecsaptak a WWE Tag Team címért. Itt lettek először bajnokok Christian-ék.
7 alkalommal sikerült Tag Team bajnokságot nyerniük. A 2001-es Royal Rumble-on elvesztették címüket a Dudley Fiúkkal szemben. 
2005. november 13-án debütált a Total Nonstop Action Wrestling-nél (TNA). Itt a neve ismét Christian Cage lett, majd mikor először lépett ringbe bejelentett, hogy az a célja, hogy megnyerje a NWA World Heavyweight Championship-et.
Október 31-én lejár a szerződése a WWE-vel, amit nem akar meghosszabbítani, Christian ( becenevén Karizma Kapitány ) nevet nem vihette magával, mert a WWE ezt saját védjegyének tekintette.
2010- ben bejelentette, hogy aláírt egy újabb szerződést a Raw-wal és még azon az estén megmérkőzött Carlito-val.

2011-ben a bajnoki címet magáénak tudó Edge egészségügyi okok miatt váratlanul visszavonult és a SmackDown adásában leadta az övet. Megszerzésére 20 emberes Battle Royal meccset írtak ki, aminek győztese megküzdhetett az eredeti kihívóval. A Battle Royalt Christian nyerte, így május 1-én az Exteme Rules estéjén Alberto Del Rioval egy létrás meccsen kellett szembenézniük. A győztes Christian lett.

Magánélete

William egy amerikai apa és egy kanadai anya fiaként született. Kipróbálta magát a jégkorongban és már gyerekkorában is nagy rajongója volt a pankrációnak. Christian és Edge közeli barátságban vannak egymással.
 

Alex Riley

Születési név: Kevin Robert Kiley Jr.
Születési idő: 1981. április 28.
Születési hely: Fairfax Station, Virginia 
Magasság: 188 cm
Testsúly: 114 kg
Befejező mozdulatai: Hit the Showers, You're Dismissed


Egy amerikai profi pankrátor, jelenleg a WWE- nél szerepel, ahol a SmackDown-t erősíti, ő is részese volt az NXT 2. szezonjának. 

WWE karrierje

2007-ben aláírt egy szerződést a WWE-vel, ahonnan az egyik fejlesztési területükre kerül, a Florida Championship Wrestling-hez. 
Itt 2008-ban Carson Oakley néven szerepelt és szoros szövetséget alkotott Scotty Goldman-nal. Ez a párosítás nem volt eléggé erős ahhoz, hogy legyőzzék Tj Wilson és David Hart Smith duóját novemberben és megszerezzék az FCW Tag Team Bajnoki címet.
2010. március 18-án megnyerte a FCW Nehézsúlyú Bajnoki övet mikor egy Triple Threat meccsen legyőzte Wade Barrett-et és Justin Gabrielt. Az övet viszont július 22-én elvesztette, ugyancsak egy Triple Threat mérkőzésen Mason Ryan-nal szemben, részt vett még Johnny Curtis is.

2010. június 1-én részt vett az NXT 2. szezonjában, a mentora a WWE szupersztár The Miz lett. Debütálásakor már a Riley nevet használta és legyőzte kezdésnek a későbbi nyertest Kaval-t. 
Majd Miz-t mindenhova elkísérte és hűséges "alattvalója" lett a szupersztáenak. Egészen addig ameddig az Over The Limit 2011-en John Cenától nem tudta elvenni Miz az övet, ezután mindenért Riley-t hibáztatta. Alex ezt nem vette jó néven és megtámadta a mesterét. Ekkor bebizonyult, hogy Alex-nek nincsen szüksége Miz-re, tökéletesen megállja a lábát egyedül is a WWE-ben.

Magánélete

Alex apja sporttudósító az ESPN-nél, az anyja pedig Miss Virginia, és van egy öccse. Riley a Robinson Középiskolába járt, ahol meg sem fordult a fejében a pankráció, inkább az amerikai focit és a kosárlabdát választotta. A Boston College Eagles csaptatában játszott méghozzá Quarterback pozícióban. 
 
 

Alberto Del Rio

Születési név: Alberto Rodríguez
Születési idő: 1977. május 25.
Születési hely: San Luis Potosí, Mexikó
Magasság: 196 cm
Testsúly: 108 kg
Főbb eredménye: WWE Bajnok
Befejező mozdulata: Cross Arm Breaker


Egy mexikói profi pankrátor, aki jelenleg a WWE-vel kötött szerződése értelmében erősíti a szervezetet, ahol egy tipikus heel karakter. Megpróbál tisztességesen győzni, de ha nem sikerül neki, akkor következnek a trükkjei és a csalásai. A közönség nem kedveli a ringben mutatott arroganciája és önfejűsége miatt.

Korai Karrierje

A híres mexikói luchador Dos Krassó fia, aki nem csak a kötelek között nyújtott remek eredményt. A főiskoláján építészeti diplomát szerzett, de ez után úgy döntött, hogy apja nyomdokaiba lépne és velvételt nyert a Greco-Roman wrestling iskolába. Itt Leonel Kolesni és Juan Fernández voltak az oktatói, akik a családjuk barátai közé tartoztak. A birkózással remek boldogult, szerepet kapott a Mexikói Nemzeti Csapatban, valamint Csehországban a World Junior Championship-en bróz fokozatot ért el. 

2000-ben részt vehetett volna az Olimpián, de úgy döntött, hogy abbahagyja a birkózó pályafutását és elindul a családi vállalkozásba, bekerült a Asistencia Asesoría y Administración tagjai közé. Szeptember 29-én debütált, amikor összeállt Sangre Chicana-val és győzelmet arattak. Az első televíziós adás után lehetett látni benne a jövőt, biztossá vált, hogy Alberto apja nyomdokaiba fog lépni, sőt még át is lépheti azt. 
A feltörekvő fiatalt megkereste a Consejo Mundial de lucha Libre nevű szervezet, ami aláírást szeretett volna a kiemelkedő tehetségtől. A szerződése után a 2005-ös Copa Junior-on szerepelhetett, de az elődöntőig sikerült eljutnia, ott vereséget szenvedett Dr. Wagner, Jr. ellen. A szervezetnél rengeteg támogatást kapott, sőt ezzel eljutott addig, hogy sikerült megnyernie a CMLL World Heavyweight Championship-et és a CMLL Félnehézsúlyú övet 3 hét alatt. 2006. május 31-én ismét indult a Copa Junior-on, ahol szembekerült megint Dr. Wagner, Jr-ral, akit most legyőzött, végül a döntőben felülkerekedett Héctor Garza-n és megnyerte a versenyt. A remek teljesítményével felülkerekedett minden ellenfelén, a CMLL Nehézsúlyú Bajnoki övet 533 napig birtokolta. Úgy kezelték mint egy igazi mexikói hőst, aki "halhatatlan". 

WWE Karrierje

2009. június 17-én Alberto egy interjújában megerősítette a felröppent hír, hogy aláír egy 3 éves szerződést a WWE-vel és legelső feladata képen el kell mennie az egyik fejlesztési területre, ami a Florida Championship Wrestling. Most már a szervezet tagja lett, bár 2009. januárjában visszautasította a szerződtetési kérelmet. 
A fejlődési idő elteltével megjelenhetett a WWE tevevíziós közvetítésén is 2010. június 25-én, ahol már az Alberto Del Rio nevet használta. Itt már nem a közönség hőse volt, hanem egy arrogáns mexikói arisztokrata képét mutatta. 2 hónappal a debütálása után, augusztus 20-án a SmackDown-on legyőzte a másik mexikói tehetséget, Rey Mysterio-t, itt használta először a Cross Arm Breaker nevű befejező mozdulatát. Majd a bevonulásánál mindig más drága autóval jelent meg, sőt még saját ringmestert is szerzett, aki Ricardo Rodriguez, a legjobb barátja lett. 
Az elmondása szerint: "Két mexikói pankrátor nem fér meg it,, én vagyok az aki maradhat". Ez után tovább folytatta a támadásokat Rey felé, sőt ebbe a sztoriba olyan szupersztárok is bekapcsolódtak, mint Kane és Matt Hardy, azonban az új szerzemény legyőzte őket is. 
Január 18-án Del Rio részt vett az NXT-n, de csak mint mentor az újonc akit ki kellett képeznie pedig Conor O'Brian volt. Conor a második körben elvesztett mindent, mert kiesett a versenyből. Ez után Ted DiBiase fiatalját, Brodus Clay-t vette át a mexikói, akivel a döntőig eljutottak, de nem nyerték meg a csatát. Brodus olyan lett neki, mint Miz-nek Alex Riley, egy segéd, aki kihúzza a bajból. Del Rio a fiatallal sok mindent átélt, a legemlékezetesebb pillanatai az Edge-el való csaták voltak. Eljutott a WrestleMania XXVII-re, de nem sikerült megszereznie a kanadai ellen a Nehézsúlyú Bajnoki övet. Mivel ő volt az első számú kihívó, Edge visszavonulása után egy Battle Royal meccset rendeztek, hogy ki lesz az ellenfele az Extreme Rules-ra, egy Létrás meccsre. Christian lett a győztes, aki felülkerekedett Del Rio-n is és elvett tőle a Bajnoki esélyt. 
2011. április 25-én a WWE Draft-on átkerült a RAW-ra, ahol John Cena uralkodott. A Capitol Punishment volt az első PPV- amin szerepelt, az ellenfele edig a hatalmas Big Show lett. Kettőjük között a viszály még a SmackDown-on kezdődött, amikor Ricardo Rodriguez elgázolta a "Világ Legnagyobb Sportolóját" Del Rio autójával és a lába megsérült. A kórházi ágyból kikerülve itt szembenézhetett Alberto-val, de eredménytelenül ért véget számára a meccs, mert az óriást megtámadta Mark Henry és még jobban megsérült a térde. Július 17-én a Money In The Bank-en a RAW versenyzői között szerepelt, itt győzni is tudott, olyan ellenfelek ellen, mint Alex Riley, Evan Bourne, Jack Swagger, Kofi Kingston, The Miz és R-Truth. A táskáját a Summerslam-en váltotta be, amikor John Cena és CM Punk küzdtek egymással a Vitathatatlan WWE Bajnoki címért. A végén Punk győzött, de megjelent Kevin Nash, aki megtámadta őt. A földön fekvő Bajnok ellen megérkezett a mexikói és beváltotta a táskáját. Ezzel a húzással Aberto lett a WWE Bajnok. A Night Of Champions-on elvesztette a címet John Cena ellen, de a Hell In a Cell-en visszaszerezte, majd CM Punk felbukkant és a Survivor Series-en szembenézett a mexikói-val, Del Rio elvesztette az övét.